Így lehet a nyár az élményeké a szemüvegesek számára is

Szemüveg kontra kontaktlencse

Az első és legfontosabb eldöntendő kérdés, hogy maradjunk-e nyáron is a szemüvegnél, vagy válasszuk helyette a kontaktlencsét? A kontaktlencse azért jelenthet kényelmesebb megoldást, mert ily módon fürdőzés közben sem kell lemondani az éleslátásról. Ám a vízről visszatükröződő UV sugarak ellen a kontaktlencse nem véd meg, így szükség van egy megfelelő napszemüvegre is. A kontaktlencse viselésének van még egy hátránya: nagyobb fertőzésveszélyt rejt magában, főként ha vízparton nyaralunk.

Tipp: A dioptriás napszemüveg pont azok számára kiváló megoldás, akik egyébként kontaktlencsét és napszemüveget hordanak. Az UV-szűrővel ellátott lencse 100%-os védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben, köszönhetően egy láthatatlan felületkezelésnek. A dioptriás napszemüvegek nagy előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen látásprobléma és dioptria esetén elkészíthetőek, legyen az rövidlátás, távollátás, asztigmia vagy akár ezek együttese, amikor bifokális vagy progresszív lencse szükséges.

Szemüvegben a parton

Ha a strandon, vízparton szemüveget viselünk, akkor fordítsunk a szokásosnál nagyobb figyelmet a tisztántartására és tárolására. Naptejes kézzel ne fogjuk meg a keretet, a lencsét pedig végképp ne, mert a zsíros foltot egy egyszerű törlőkendővel nem fogjuk tudni eltávolítani. Figyeljünk oda arra is, hogy a lencse ne érintkezzen porral, homokszemekkel, melyek szintén megkarcolhatják a lencsét. Amikor pedig nem használjuk, tegyük a szemüvegünket egy biztonságos kemény tokba. A vízparton az UV sugárzás még fokozottabban van jelen, ezért érdemes olyan optikai lencsét választani, mely teljeskörű UV védelemmel rendelkezik. A fényre sötétedő lencsék mindegyike ilyen, és még a szemfáradtságot okozó folyamatos hunyorgást is megelőzhetjük velük.

Tipp: A Sensity Shine a napszemüveglencsék új generációját testesíti meg. Ez a lencse a stílusos tükrös rétegnek köszönhetően exkluzív megjelenést biztosít viselőjének; a tükrös réteg intenzívebb kültéren, de visszafogott beltéren. Trendi, innovatív és stílusos, viselése maximális kényelmet és tökéletes látásélményt biztosít.

UV védelem felületkezeléssel

Ma már a legtöbb optikai lencse rendelkezik UV-szűrő felületkezeléssel, számos lehetőség közül választhatunk, ami akár szikrázó napsütésben is komfortossá teszi a látást, a szemüvegviselést. A felületkezelések között ráadásul már olyan is elérhető, ami extra karcálló tulajdonsággal vértezi fel a lencséket, így a tengerparton sem kell attól tartani, hogy ha homok éri, végérvényesen tönkremegy (persze a fokozott óvatosság karcállóság esetén is ajánlott).

Tipp: A Hi-Vision SUN Pro a legesztétikusabb megjelenést biztosító felületkezelés, amely a sztenderd színezett lencséknél lényegesen jobb kontrasztot és magasabb fokú látásélményt biztosít, ráadásul extrém karcálló tulajdonsággal is rendelkezik, miközben maximális UV-védelmet nyújt.

Nem kell egyedül döntenünk

Ahhoz, hogy a jó idő, a kirándulások, a nyaralás szemüvegesként vagy kontaktlencse viselőként is örömöt és ne fejtörést okozzon és a számunkra leginkább megfelelő és legkényelmesebb alternatívát választhassuk, kérjük Hoya Center szakember, látszerész segítségét, aki az igényeink, elvárásaink alapján megmutatja azokat a lehetőségeket, amelyek nem csak tökéletes látásélményt és maximális UV-védelmet biztosítanak, de észrevétlenül idomulnak életstílusunkhoz és szokásainkhoz is.

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI HOYA CENTER OPTIKÁT!

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Bár napfényre minden élőlénynek szüksége van, mégis védekeznünk kell ellene, mert nagy dózisban a napsugarak könnyen válhatnak barátból ellenséggé: ha túl sok UV-sugárzás ér bennünket, káros szabadgyökök képződnek a testünkben, amelyek nem csak a bőrünket tehetik tönkre, de gyengíthetik az immunrendszerünket és károsíthatják a szemünket is.

A cilinderes dioptria rejtélye

A cilinderes dioptria rejtélye

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A szemüveg- és lencsegyártás hatalmas utat tett meg azóta, mióta a bifokális lencséket felváltották a progresszív lencsék, az elmúlt évek pedig...

Látásproblémák a fejfájás mögött

Látásproblémák a fejfájás mögött

Számos általános probléma létezik, amelyekkel az ember élete során találkozhat. Ilyen például a fejfájás, ami egy gyakori tünet, a hátterében számos...