Élvezze a napsütést ragyogás nélkül

Tapasztalja meg a polarizált szemüveglencsék által nyújtott kényelmet

Tapasztalta már, hogy akkor is zavaró lehet a vakító napsütés, amikor napszemüveget visel? A hagyományos napszemüveglencsékkel ellentétben a polarizált lencsék hatékonyan kiszűrik a visszatükröződéseket, és megszüntetik a vakító ragyogást.

Mi az, hogy polarizált?

Amikor a fény visszaverődik egy csillogó felületről – pl. nedves úttest, autó, ablak, hó vagy víz -, a visszaverődő fény polarizálódik, ami azt jelenti, hogy a fény leginkább vízszintesen halad tovább. Ettől megnő a fény intenzitása, ami kellemetlen, vakító tükröződésekhez vezet, a láthatóság pedig romlik. A polarizált lencsék megszűrik ezt a fényt, így megelőzik ezeket a vakító tükröződéseket, és így viselésük közben tökéletes látásélményt tapasztalhatunk, bárhol, bármikor!

A polarizált lencsék olyan speciális réteggel rendelkeznek, amely nagy mértékben védi szemünket a különböző felületekről visszatükröződő zavaró fénysugarakkal szemben. Ez a szűrő képes egy irányba rendezni a különböző irányból érkező fénysugarakat, így biztosítva egy tisztább, kontrasztosabb látásélményt. A polár szűrővel ellátott napszemüveg-lencsék enyhítik a nagy vízfelületek, nedves utak vagy egyéb zavaró fények által okozott kellemetlenségeket, így sportolás közben is kényelmes és kristálytiszta látást biztosítanak.

Biztonság

A csillogó felületekről visszatükröződő erős fénysugarak, amellett, hogy bosszúságot okoznak, bizonyos szituációkban (pl. vezetés közben) veszélyesek is lehetnek. A hóról, jégről, nedves útról, szélvédőről és más csillogó felületekről visszatükröződő fény hatására a tárgyak és az akadályok nehezebben észrevehetők, ami veszélyeztetheti a biztonságot. A polarizált napszemüveglencsék speciális tulajdonságuknak köszönhetően extra biztonságot nyújthatnak számunkra vakító napsütésben is akár.

Sportolás

A vízparton, a szabadtéri sportok, első sorban a vízi sportok közben is rendkívül hasznos lehet a polarizált napszemüveg, mivel a kontrasztosabb látás nem csak a színek és a környezet látványát teszi élvezetesebbé, hanem a gyorsabb reakcióidőt is elősegíti, illetve mozgás közben kiemelten fontos, hogy ne zavarjanak a visszatükröződések.

Amennyiben sok időt tölt a szabadban, és imádja a napfényt, akkor az Ön számára a Hoya Polarizált napszemüveglencsék jelentik a tökéletes megoldást!

A HOYA polarizált szemüveglencse portfóliójának legfőbb előnyei:

• 100%-os védelem az UV-sugarakkal szemben

• Nincs több kellemetlen visszatükröződés

• Kontrasztos látás

• Vékony lencsék*

• Divatos színek

• Stílusos megjelenés

Amit a polarizált napszemüvegek vásárlásánál érdemes figyelembe venni:

Annak ellenére, hogy a polarizált napszemüveglencsék számos előnnyel rendelkeznek, a következő szempontokat is figyelembe kell venni viselésükkor:

A polarizáció elsődlegesen az intenzív fényviszonyok között fellépő vakító fények és fényvisszaverődések kiküszöbölését szolgálja. Noha a legtöbb esetben a polarizált lencsék biztonságosabbak, síeléshez nem javasoljuk, hiszen ott fontos, hogy észrevegyük a jeges felületekről visszaverődő fényt.

A polarizáció megnehezítheti az LCD képernyők megtekintését.

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI HOYA CENTER OPTIKÁT!

Így lehet a nyár az élményeké a szemüvegesek számára is

Így lehet a nyár az élményeké a szemüvegesek számára is

Ahogy közeleg a nyár és a strandidő, egyre többet vágyunk a szabadba, a vízpartra. Akiknek nincs gond a látásukkal, csupán egy minőségi és bevizsgált, 100 %-os UV védelemmel ellátott napszemüvegre (és természetesen fényvédelemre) van szükségük, hogy élvezhessék a nyári napfürdőzést. Ám a szemüvegesek kicsit nehezebb helyzetben vannak. Persze csak addig, amíg meg nem találják ők is a legtesthezállóbb megoldást.

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Bár napfényre minden élőlénynek szüksége van, mégis védekeznünk kell ellene, mert nagy dózisban a napsugarak könnyen válhatnak barátból ellenséggé: ha túl sok UV-sugárzás ér bennünket, káros szabadgyökök képződnek a testünkben, amelyek nem csak a bőrünket tehetik tönkre, de gyengíthetik az immunrendszerünket és károsíthatják a szemünket is.

A cilinderes dioptria rejtélye

A cilinderes dioptria rejtélye

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A szemüveg- és lencsegyártás hatalmas utat tett meg azóta, mióta a bifokális lencséket felváltották a progresszív lencsék, az elmúlt évek pedig...

Látásproblémák a fejfájás mögött

Látásproblémák a fejfájás mögött

Számos általános probléma létezik, amelyekkel az ember élete során találkozhat. Ilyen például a fejfájás, ami egy gyakori tünet, a hátterében számos...