Élvezze a napsütést ragyogás nélkül

Tapasztalja meg a polarizált szemüveglencsék által nyújtott kényelmet

Tapasztalta már, hogy akkor is zavaró lehet a vakító napsütés, amikor napszemüveget visel? A hagyományos napszemüveglencsékkel ellentétben a polarizált lencsék hatékonyan kiszűrik a visszatükröződéseket, és megszüntetik a vakító ragyogást.

Mi az, hogy polarizált?

Amikor a fény visszaverődik egy csillogó felületről – pl. nedves úttest, autó, ablak, hó vagy víz -, a visszaverődő fény polarizálódik, ami azt jelenti, hogy a fény leginkább vízszintesen halad tovább. Ettől megnő a fény intenzitása, ami kellemetlen, vakító tükröződésekhez vezet, a láthatóság pedig romlik. A polarizált lencsék megszűrik ezt a fényt, így megelőzik ezeket a vakító tükröződéseket, és így viselésük közben tökéletes látásélményt tapasztalhatunk, bárhol, bármikor!

A polarizált lencsék olyan speciális réteggel rendelkeznek, amely nagy mértékben védi szemünket a különböző felületekről visszatükröződő zavaró fénysugarakkal szemben. Ez a szűrő képes egy irányba rendezni a különböző irányból érkező fénysugarakat, így biztosítva egy tisztább, kontrasztosabb látásélményt. A polár szűrővel ellátott napszemüveg-lencsék enyhítik a nagy vízfelületek, nedves utak vagy egyéb zavaró fények által okozott kellemetlenségeket, így sportolás közben is kényelmes és kristálytiszta látást biztosítanak.

Biztonság

A csillogó felületekről visszatükröződő erős fénysugarak, amellett, hogy bosszúságot okoznak, bizonyos szituációkban (pl. vezetés közben) veszélyesek is lehetnek. A hóról, jégről, nedves útról, szélvédőről és más csillogó felületekről visszatükröződő fény hatására a tárgyak és az akadályok nehezebben észrevehetők, ami veszélyeztetheti a biztonságot. A polarizált napszemüveglencsék speciális tulajdonságuknak köszönhetően extra biztonságot nyújthatnak számunkra vakító napsütésben is akár.

Sportolás

A vízparton, a szabadtéri sportok, első sorban a vízi sportok közben is rendkívül hasznos lehet a polarizált napszemüveg, mivel a kontrasztosabb látás nem csak a színek és a környezet látványát teszi élvezetesebbé, hanem a gyorsabb reakcióidőt is elősegíti, illetve mozgás közben kiemelten fontos, hogy ne zavarjanak a visszatükröződések.

Amennyiben sok időt tölt a szabadban, és imádja a napfényt, akkor az Ön számára a Hoya Polarizált napszemüveglencsék jelentik a tökéletes megoldást!

A HOYA polarizált szemüveglencse portfóliójának legfőbb előnyei:

• 100%-os védelem az UV-sugarakkal szemben

• Nincs több kellemetlen visszatükröződés

• Kontrasztos látás

• Vékony lencsék*

• Divatos színek

• Stílusos megjelenés

Amit a polarizált napszemüvegek vásárlásánál érdemes figyelembe venni:

Annak ellenére, hogy a polarizált napszemüveglencsék számos előnnyel rendelkeznek, a következő szempontokat is figyelembe kell venni viselésükkor:

A polarizáció elsődlegesen az intenzív fényviszonyok között fellépő vakító fények és fényvisszaverődések kiküszöbölését szolgálja. Noha a legtöbb esetben a polarizált lencsék biztonságosabbak, síeléshez nem javasoljuk, hiszen ott fontos, hogy észrevegyük a jeges felületekről visszaverődő fényt.

A polarizáció megnehezítheti az LCD képernyők megtekintését.

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI HOYA CENTER OPTIKÁT!

Látásproblémák a fejfájás mögött

Látásproblémák a fejfájás mögött

Számos általános probléma létezik, amelyekkel az ember élete során találkozhat. Ilyen például a fejfájás, ami egy gyakori tünet, a hátterében számos...

Szemünk UV-védelmének fontossága

Szemünk UV-védelmének fontossága

Az UV-sugárzás káros hatásai széles körben ismertek, de a legtöbben csak a bőrüket óvják, és elfeledkeznek a szem védelméről. Az UV sugárzás...

Milyen színű legyen a lencse?

Milyen színű legyen a lencse?

Napszemüveg? Nem is kérdés! De milyen színű legyen a lencse? A napfény UV-sugarai nem csak a bőrnek, de a szemnek is láthatatlan ellenségei. A...