Szemüveglencsék

A szemüveglencsék nem csak a dioptriaértékükben különböznek?

Már kívülről fújjuk az összes kihagyhatatlan ajánlatot: „Csak a keretet kell kifizetnie, a lencse ingyen van!” „Kettőt egy áráért!” „Most 50% kedvezménnyel!” És így tovább. Jó üzletnek hangzik, de tényleg az lenne? Miért éri ez meg az eladóknak? Mi a különbség a legolcsóbb ajánlatok és a teljes körű kiszolgálás között?

Minden a felírt recepttel kezdődik. Ez a páciens korrekciós értékeit tartalmazza. Ezek az adatok, és az olyan információk, mint a szemüvegviselő életmódja, hobbija, és a keretről alkotott elképzelése fogják meghatározni az optikus vagy optometrista szakember számára, hogy melyik lencse lesz az ideális megoldás. Ez az a szolgáltatás, amit az olcsó megoldások megspórolnak.

A szemüveglencsék kiválasztásának három fő területe van:

Dizájn

Progresszív, vagy egyfókuszú lencsére van szüksége? Beltéren fogja használni őket, vagy esetleg sportoláshoz? Ez mind befolyásolja a szemüveglencse típusát.

Felületkezelés

Tükröződéscsökkentő, fényresötétedő, esetleg színezett lencsére lehet szükség? Ez mind attól függ, hogy mire fogja használni a páciens a szemüveget, tehát meg kell ismerni az életmódját.

Alapanyag

Ultravékony, törésálló, vagy hagyományos szemüveglencsét szeretnénk? Ennek eldöntése kényelem, stílus és ellenállóképesség szempontjából is nagyon fontos. Az optikusa pedig a megfelelő információk birtokában fogja az Ön számára legmegfelelőbbet javasolni.

Bizonyos szemüveglencse-alapanyagoknak jobbak az optikai tulajdonságaik, mint a többinek. Eltérő lehet a fénytörési indexük, az Abbe számuk, stb. Ezek miatt az eltérő tulajdonságok miatt a lencséknek más lesz a torzítása, súlya és vastagsága is. A megfelelő szemüveglencsék beszerzéséhez mindig forduljon szemészorvos, optometrista vagy optikus szakemberhez. Az ő segítségükkel fogja tudni megtalálni az ön számára ideális szemüvegtípust. A szemüveglencsék minősége, különösen az elérhető felületkezelési opciók nagyban függnek attól, hogy az adott optikus melyik gyártótól rendelt lencsékkel dolgozik.

Tehát az ár nem minden. Pusztán az árak összehasonlításával még nem jutunk elegendő információhoz a legjobb döntés meghozásához. Mindig igyekezzünk minél többet megtudni, mielőtt választunk! Ha kétségeink vannak, merjünk kérdezni! Egy valódi szakember örömmel válaszol minden kérdésünkre.

TALÁLJA MEG AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI HOYA CENTER OPTIKÁT!

Így lehet a nyár az élményeké a szemüvegesek számára is

Így lehet a nyár az élményeké a szemüvegesek számára is

Ahogy közeleg a nyár és a strandidő, egyre többet vágyunk a szabadba, a vízpartra. Akiknek nincs gond a látásukkal, csupán egy minőségi és bevizsgált, 100 %-os UV védelemmel ellátott napszemüvegre (és természetesen fényvédelemre) van szükségük, hogy élvezhessék a nyári napfürdőzést. Ám a szemüvegesek kicsit nehezebb helyzetben vannak. Persze csak addig, amíg meg nem találják ők is a legtesthezállóbb megoldást.

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Így óvjuk szemünket az ártalmas napsugaraktól

Bár napfényre minden élőlénynek szüksége van, mégis védekeznünk kell ellene, mert nagy dózisban a napsugarak könnyen válhatnak barátból ellenséggé: ha túl sok UV-sugárzás ér bennünket, káros szabadgyökök képződnek a testünkben, amelyek nem csak a bőrünket tehetik tönkre, de gyengíthetik az immunrendszerünket és károsíthatják a szemünket is.

A cilinderes dioptria rejtélye

A cilinderes dioptria rejtélye

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A tökéletes multifokális szemüveg titka

A pontos látásvizsgálat kiemelten fontos egy tökéletes multifokális szemüveg elkészülésénél. Nagyon fontos, hogy a műszeres és szubjektív fél-fél szemes…

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A lencse, ami nem ismer lehetetlent!

A szemüveg- és lencsegyártás hatalmas utat tett meg azóta, mióta a bifokális lencséket felváltották a progresszív lencsék, az elmúlt évek pedig...

Látásproblémák a fejfájás mögött

Látásproblémák a fejfájás mögött

Számos általános probléma létezik, amelyekkel az ember élete során találkozhat. Ilyen például a fejfájás, ami egy gyakori tünet, a hátterében számos...